BL slås for lodsejere i Vejle: Vandstandshævning er ulovlig!

Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz medvirkede tirsdag aften i indslag på TV Syd

Nikolaj Schulz

Lodsejere langs Vejle Å skal være glade for, at landmand Peter Olesen er medlem af Bæredygtigt Landbrug.

BL’s chefjurist Nikolaj Schulz er således på medlemmets vegne gået ind i sagen om et fatalt genslyngningsprojekt – og har via rapport-kulegravning og aktindsigter afdækket, hvordan flere hundrede hektar store jorde langs området ved Vingstedcentret forsumpes som følge af en hævet bund i Vejle Å.

”Der er helt klart tale om en ulovlig vandstandshævning”, fastslår Nikolaj Schulz.

Umuligt at dyrke korn i området

Han medvirkede tirsdag aften i et indslag på TV Syd – hvor landmand Peter Olesen fortalte, at de våde marker i området skyldes én eneste ting: Å-projektet.

”Der kan ikke dyrkes korn her”, som landmanden tørt konstaterer.

Bunden skal sænkes – på den ene eller anden måde

Ifølge BL’s oplysninger er bunden i vandløbet blevet hævet med omkring 50 centimeter, og vandstanden i området er hævet med mellem 60 og 80 centimeter.

”Magter Vejle Kommune ikke at sænke bunden indenfor vandløbets nuværende forløb, så må kommunen vel føre forløbet tilbage til sit oprindelige og naturlige leje. Det er dét, der er vores fokus i denne sag – og jeg kan garantere for, at vi følger op på den. Men under alle omstændigheder kommer vi ikke udenom at tale klækkelig erstatning til de berørte lodsejere”, lyder det fra Nikolaj Schulz.

Udvalgsformand lægger sig fladt ned

Den ansvarlige udvalgsformand i Vejle Kommune medvirker i øvrigt også i indslaget – og han lægger sig fladt ned og indrømmer fadæsen.

Du kan se TV Syds dækning af sagen i linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top