Minkerstatninger forsinkes endnu engang

Endelig afklaring om de første prøvesager må vente et sted mellem 8 og 12 uger ekstra, lyder meldingen

minkgaard-high-res

Erstatningerne ovenpå en af Danmarkshistoriens største skandaler lader vente på sig. Endnu engang.

En endelig afklaring af erstatninger til 21 af de 25 minkavlere, der som de første er en del af det milliarddyre erstatningsforløb, bliver således yderligere forsinket i op mod 8 til 12 uger. Det skriver Landbrugsavisen.

Minksekretariatet oplyser, at man de seneste dage har informeret de berørte minkavlere.

Hovedforklaringen på de nye forsinkelser er pludseligt opståede uklarheder om ejerskabet af aktiver og bygninger i en række af sagerne. Det oplyser Minksekretariatets kontorchef, Kirsten Thomsen, i et skriftligt svar til Landbrugsavisen.

Du kan se mere i Landbrugsavisens omtaler HER og HER.

Folketingsmedlem Lise Bech fra Danmarksdemokraterne er efterhånden godt træt af de mange forsinkelser og har derfor stillet kritiske spørgsmål om emnet til fødevareminister Jacob Jensen (V). De nu tidligere minkavlere er naturligvis også harme. Det kan du læse mere om i Maskinbladets artikler HER og HER.

Bæredygtigt Landbrugs minkretssag er den eneste tilbageværende mulighed for at sætte et retligt punktum i skandalesagen. Du kan læse mere om dén sag i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Bæredygtigt Landbrug sagsøger staten i minksagen

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.