CO2-afgift kan medføre retssag mod staten

Samtidig fortæller en række landbrugsrådgivere, at den igangværende debat i sig selv bremser klimainvesteringerne i landbruget

tina-mark-og-penge

Hvis en CO2-afgift som foreslået bliver vedtaget, kan den danske stat se frem til et retsligt efterspil.

Det garanterer Danske Mælkeproducenter (LDM), der netop har holdt generalforsamling. LDM vil – garanterede formand Kjartan Poulsen i sin beretning – være mælkeproducenternes vagthund, og en afgift på 750 kroner pr. udledt ton vil for alvor få dem til at bide fra sig.

”Hvis det bliver en realitet, skyder LDM hele formuen ind i en retssag mod staten, for så er foreningens fremtid beseglet”, fastslog Kjartan Poulsen – ifølge referatet i Effektivt Landbrug – med henvisning til, at en afgift vil gå særligt hårdt ud over netop mælkeproducenter.

Kjartan Poulsen trøstede sig dog på generalforsamlingen ved, at Arla Foods med Peder Tuborgh i spidsen er på producenternes side.

”En virksomhed med en omsætning på over 100 milliarder kroner har trods alt en vis indflydelse”, sagde han.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs omtale HER.

Samtidig beretter Landbrugsavisen, at uklarheden om en måske kommende CO2-afgift på landbrugets biologiske processer allerede nu er med til at bremse de klimainvesteringer i erhvervet, der jo ellers skulle komme klimaet til gode… Det er en række rådgivere, som Landbrugsavisen har talt med, der bekræfter tendensen. Læs dén artikel HER.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange kommunikeret på konsekvenserne af en kommende afgift. Du kan bl.a. se BL-næstformand Niels Hauge Mikkelsens indlæg om emnet i linket herunder.

Afgift på mad – en rigtig dårlig idé

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top