Andelssektoren går nu i offensiven i klimadebatten

Vi er faktisk foran i Danmark, lyder det i et fælles læserbrev fra topcheferne i DLG, Danish Crown og Arla Foods

sort-gård-hjemmeside

”Hvor man i andre dele af verden oplevede en landbrugssektor, der stod stille, mens industrialiseringen buldrede løs, så vi i Danmark en landbrugs- og fødevaresektor, som fulgte med tiden. Vi voksede, vi effektiviserede, vi opdyrkede nye arealer og lancerede nye produkter. Vi har altid været gode til at levere på lige præcis det, som forbrugerne har efterspurgt. Sådan vil det også være i fremtiden”.

Sådan skriver Kristian Johnsen Hundebøll fra DLG, Jais Valeur fra Danish Crown samt Peder Tuborgh fra Arla Foods i et fælles debatindlæg i Avisen Danmark – fællessektionen for samtlige dagblade i mediekoncernen Jysk Fynske Medier A/S.

Dermed skærper de tre direktører fra andelssektoren tonen i den verserende debat om ikke mindst en truende CO2-afgift på dansk landbrugsproduktion:

”Gennem forskning, udvikling, partnerskaber og en dialog med samfundet tror vi fuldt og fast på, at Danmark også i fremtiden vil være et landbrugsland, der går forrest i arbejdet med at producere fødevarer af høj kvalitet med et lavere klimaaftryk. Det er en retning, der igen vil blive skelet til og talt om i den store verden”, lyder det.

Du kan læse hele debatindlægget via Avisen Danmarks hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.