Aldrig har en stabil fødevareproduktion været vigtigere

Landmandens værktøjskasse bør derfor udvides med nye redskaber, mener pesticidbranchen

Peter Rosendal høster

Dansk Planteværn – der er paraplyorganisation for de danske pesticid-importører og producenter – holdt generalforsamling onsdag den 1. marts, akkurat ligesom Bæredygtigt Landbrug.

Herfra forlød det bl.a., at foreningen er meget engageret indenfor det, der kaldes integreret plantebeskyttelse (IPM), og at man dermed belyser vigtigheden i at anvende pesticider så lidt som muligt, men så meget som nødvendigt. I en tid med krise i Europa og udfordret forsyningssikkerhed er det ifølge Dansk Planteværn vigtigt at fastholde en stabil og bæredygtig fødevareproduktion.

”Branchen er i fuld gang med at bringe nye, innovative produkter til Danmark. Danske landmænd har i udgangspunktet færre midler til rådighed end deres europæiske kolleger grundet de nationale særkrav. Derfor er det vigtigt, at vi sikrer, at landmandens værktøjskasse bliver udvidet med nye redskaber, inden der gøres indskrænkninger i deres eksisterende valgmuligheder for at opnå de ønskede reduktioner gennem implementeringen af IPM-principperne”, fortalte Dansk Planteværns genvalgte bestyrelsesformand Robert Racz fra BASF.

Du kan læse mere om Dansk Planteværns generalforsamling på foreningens hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.