Vi skal producere meget mere kød i fremtiden

Både OECD og FN forventer en stigning i forbruget af alle typer kød på verdensplan, fremgår det af prognose

grise1000px

Flere folkevalgte og meningsdannere vil i klimaets hellige navn have os til at begrænse forbruget af eller ligefrem helt droppe især oksekødet – men tanken om at forsage kød og andre animalske produkter har tydeligvis ikke fat i den brede verdensbefolkning.

I hvert fald beretter Effektivt Landbrug, at både verdensorganisationen for økonomisk samarbejde og udvikling, OECD, samt FN’s fødevareorganisation FAO i de kommende år forventer en generel stigning i forbruget af alle typer kød på verdensplan. Det sker, selv om vi i gennemsnit pr. verdensborger nok kommer til at spise den samme mængde kød som i dag.

Den globale stigning i forbruget forventes fordelt med 16 procent på fjerkræ og fårekød, 17 procent indenfor svinekød samt 8 procent for oksekød. Det er en samlet befolkningstilvækst på omkring 11 procent, der vil være en væsentlig drivkraft for en estimeret vækst på 15 procent i det globale kødforbrug frem mod 2031.

Du kan, hvis du abonnerer på mediet, læse mere i Effektivt Landbrugs artikel HER.

Derudover kan du læse mere om emnet i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Global svinekødsproduktion ventes at stige kraftigt

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

3 kommentarer til “Vi skal producere meget mere kød i fremtiden”

    1. Finn Christensen

      Ja, det skal det. Det er altid forbrugernes efterspørgsel, som bestemmer, hvad der kan sælges. Og du vil vel ikke forlange, at landmændene skal producere varer, som forbrugerne ikke vil købe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.