Vismand om CO2-afgift: Det er meningen, at landmænd skal gå konkurs

Konkurser er nødvendige for landbrugets grønne omstilling, lyder det nu fra den miljøøkonomiske vismand Lars Gårn Hansen

Mark med traktor

De fleste landmænd vil formentlig få kaffen galt i halsen, når de læser, hvad den miljøøkonomiske vismand og professor ved Københavns Universitet, Lars Gårn Hansen, netop har udtalt om en CO2-afgift på landbrugsproduktion.

Professoren har selv foreslået en afgift på 1100 kr. per ton og understreger nu, at konkurser i landbruget som en konsekvens af en sådan afgift slet ikke er noget modargument mod afgiften – men at det netop er meningen, at afgiften skal resultere i konkurser. Konkurserne giver nemlig plads til, at nye innovative virksomheder kan opstå:

”Det, at virksomheder går ned, og andre opstår, er en vigtig del af omstillingen på lang sigt”, siger Lars Gårn Hansen ifølge AgriWatch.

Hvis du abonnerer på AgriWatch, kan du læse mere om den bemærkelsesværdige udmelding i omtalen HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug synes om en CO2-afgift på landbrugets biologiske processer, fremgår ret klart af efterhånden utallige indlæg. Et af dem kan du læse via linket herunder.

CO2-afgift vil ødelægge min og mange andre landbrugsbedrifter

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Vismand om CO2-afgift: Det er meningen, at landmænd skal gå konkurs”

  1. Henrik Fleischer

    Flintesmedene og typograferne måtte også igennem den proces. Udvikl noget nyt eller luk. Sådan er det for alle os andre i verden, hvorfor skulle landbruget undtages?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.