Så begynder minkavlerne langt om længe at få deres erstatning

En af landets største minkavlere har modtaget første del af sin erstatning for nedlukningen af erhvervet

mink-1

Efterveerne ovenpå en af Danmarkshistoriens største skandaler, den ulovlige nedslagtning af samtlige danske mink, har været langvarige. Men nu sker der noget: En af landets dengang største minkavlere har langt om længe modtaget første del af sin erstatning for nedlukningen af erhvervet. Det skriver AgriWatch.

Birkekær Mink kommer således ud af 2021/2022-regnskabet med 18,5 mio. kr. i overskud.

Der er tale om en aconto-betaling, der er beregnet ud fra et gennemsnit af de seneste 10 års priser – hvor man har fratrukket både det bedste og det dårligste år. Og der er så sandelig forskel på årene: De gyldne år 2012 og 2013 gav selskabet overskud på henholdsvis 19,5 og 24,1 mio. kr., mens der også har været overskud på blot nogle få hundrede tusind kr. samt endog et minus på fem mio. kr.

Du kan – hvis du abonnerer på mediet – læse mere i omtalen fra AgriWatch HER, mens også Landbrugsavisen beskriver sagen i artiklen HER.

At der generelt er problemer med at overholde tidsfristerne for afgørelser om minkerstatningerne, fremgår af den seneste opdatering om emnet fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Næppe nogen overraskelse længere: Afgørelser om minkerstatninger forsinkes igen

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.