Ny minister lægger op til at afgiftsbelægge bøffen i køledisken fremfor produktionen

På den måde rammer man kød fra både Danmark, Argentina og Australien, understreger fødevareminister Jacob Jensen

køer-på-mark-tina

En CO2-afgift på supermarkedets fødevareprodukter er ikke ligefrem landbrugets kop te – men er bestemt at foretrække fremfor en afgift på landbrugets biologiske processer. Og den nye SVM-regering er åben overfor at skrue afgiften sammen på en måde, så den først rammer kødet eller brødet den dag, varen ligger i køledisken. Det fremgår af den nye regerings grundlag – og bekræftes nu igen af den nyudnævnte fødevareminister Jacob Jensen (V), som også er sjællandsk landmand.

”Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke sige, om det er det rigtige at gøre eller ej. Men gjorde man det på den måde, så vil afgiften ramme alle bøffer, uanset om de kommer fra Danmark, Argentina eller Australien”, siger ministeren til avisen Sjællandske.

Hvis du abonnerer på mediet, kan du læse mere i Sjællandskes artikel HER, ligesom AgriWatch beskriver ministerens udmelding i teksten HER.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange kommunikeret på truslen om en CO2-afgift på dansk landbrug. Bl.a. har foreningens næstformand Niels Hauge Mikkelsen advaret imod at bremse landbrugserhvervets positive klimaudvikling med en afgift på de biologiske processer, hvilket du kan læse mere om i læserbrevet herunder.

Danmark har ikke reduceret CO2-udledningen – men det har landbruget

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.