Minkskandalen for retten

Bæredygtigt Landbrug har stævnet fødevarestyrelsen, fordi beslutningen af 6. november 2020 om at nedslagte alle mink, er i strid med den Europæiske Menneskerettighedskonvention

Nikolaj Schulz

Minkskandalen skal ikke pakkes væk. Den skal for en dommer. Alle almindelige juridiske betingelser og principper er overtrådt i denne sag. Derfor skal vi have rettens ord for, at menneskerettigheder i relation til beskyttelse af ejendomsretten er overtrådt, da regeringen krævede et helt erhverv nedslagtet den 6. november 2020.

Bæredygtigt Landbrug stævnede Fødevarestyrelsen i oktober 2022 på vegne af tre minkavlere, fordi påbuddet fra 6. november 2020, er i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Efter mange udsættelser, er der endelig kommet svar fra Kammeradvokaten på vegne af Fødevarestyrelsen. De dynger sagen til i flere hundrede siders bilag. De burde respektere sagens menneskelige ofre og erkende det åbenlyse: Påbuddet den 6. november 2020 er en klokkeklar krænkelse af menneskerettighederne.

Det er i bund og grund en forfærdelig sag. Avlere og deres familier har set ned i afgrunden – og på et livsværk, der blev berøvet dem på ulovlig vis med politi og militær i besætningerne.

Det er ikke et retssamfund værdigt, derfor skal sagen føres på bedste og hurtigste vis. Det sker i samarbejde mellem minkavlere og Bæredygtigt Landbrug.

Scroll to Top