Minkskandalen for retten

Bæredygtigt Landbrug har stævnet fødevarestyrelsen, fordi beslutningen af 6. november 2020 om at nedslagte alle mink, er i strid med den Europæiske Menneskerettighedskonvention

Nikolaj Schulz

Minkskandalen skal ikke pakkes væk. Den skal for en dommer. Alle almindelige juridiske betingelser og principper er overtrådt i denne sag. Derfor skal vi have rettens ord for, at menneskerettigheder i relation til beskyttelse af ejendomsretten er overtrådt, da regeringen krævede et helt erhverv nedslagtet den 6. november 2020.

Bæredygtigt Landbrug stævnede Fødevarestyrelsen i oktober 2022 på vegne af tre minkavlere, fordi påbuddet fra 6. november 2020, er i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Efter mange udsættelser, er der endelig kommet svar fra Kammeradvokaten på vegne af Fødevarestyrelsen. De dynger sagen til i flere hundrede siders bilag. De burde respektere sagens menneskelige ofre og erkende det åbenlyse: Påbuddet den 6. november 2020 er en klokkeklar krænkelse af menneskerettighederne.

Det er i bund og grund en forfærdelig sag. Avlere og deres familier har set ned i afgrunden – og på et livsværk, der blev berøvet dem på ulovlig vis med politi og militær i besætningerne.

Det er ikke et retssamfund værdigt, derfor skal sagen føres på bedste og hurtigste vis. Det sker i samarbejde mellem minkavlere og Bæredygtigt Landbrug.

4 kommentarer til “<strong>Minkskandalen for retten</strong>”

 1. Søren Fosberg

  Produktion af minkpelse som udført af den danske pelsindustri er i mine øjne grov dyremishandling og skal ikke være en menneskeret, men forbydes. Der må være grænser for hvad man tjene penge på.

  1. Det er muligt, at du ikke finder minkavl berettiget, men det er jo din personlige holdning.

   Når du ønsker at have den og ønsker at du respekteres, så virker det “hult” at du ikke kan se den store sammenhæng.

   Minkavl var/er ikke ulovligt. Staten har smadret flere hundrede menneskers liv med deres beslutning om, at slå alle mink ihjel.

   Staten har krænket den personlige ejendomsret og efterladt familier i afmagt og depression. Der er ingen der taler om de personer der ikke er her mere, som valgte at forlade livet pga. ovennævnte beslutning fra staten…….

   Selvfølgelig skal staten stævnes og der skal dømmes i sagen. Hvad er det for en “bananrepublik” Danmark er ved at være efterhånden.

 2. Lykkes det mod forventning at BL eller minkavlere inddrager landets domstole under påskud af krænkede Menneskerettigheder, er det nærliggende at borgere der er bekymret for nye langt mere dødelige zoonoser fra indespærrede dyr i store industrielle dyreavlscentre i danmark og EU, også vil forsøge at påberåbe sig menneskerettigheder i håb om at kunne begrænse nærliggende risiko som disse centre udgør for sundhed og overlevelse blandt mennesker og dyr.

  Det er langt fra givet at udbruddet af fugleinfluenza på en spansk minkfabrik spreder sig til danske mink- eller svinefabrikker, men at der er en risiko kan direktøren for landbrugsstøtteforeningen “Landbrugsstyrelsen” Charlotte Vilstrup næppe bortforklare uden at komme til at fnise ukontrolleret.

  Det vi kender til covid 19 som var årsagen til nedslagtning af danske mink inden den nåede til Cluster 6, er at chancen for at mennesker dør af covid 19 er omkring 1 %.
  Det er ubetydeligt set i forhold til WHO, der 3. februar 2023 har oplyst: “Der er rapporteret i alt 240 tilfælde af human infektion med fugle influenza A(H5N1)-virus fra fire lande i det vestlige Stillehavsområde siden januar 2003. Af disse tilfælde var 135 dødelige, hvilket resulterede i en dødelighedsrate på 56 %.”

  På godt dansk kan der være en fifty-fifty chance for minkavlere eller deres medarbejdere er de første der dør hvis minken inficeres med fugleinfluenza, for eksempel fra smittede sølvmåger der tidligere fouragerede frit  på mink fabrikkerne i hundredvis.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.