Landmænd forstår at holde fødevarer fri for medicinrester

Kun én eneste ud af 12.000 prøver fra æg, kød og mælk skilte sig ud med et for højt restindhold af antibiotika

peter-kiærs-smågrise

Fødevarestyrelsens tilsynsførende tager løbende prøver for medicinrester under deres daglige kontroller på slagterier og landbrugsbesætninger. Af de 12.000 årlige prøver blandt æg, kød og mælk opdagede man kun et enkelt grelt tilfælde:

”I én enkelt prøve ud af 12.000 blev der fundet rester af antibiotika over grænseværdien. Det er et meget tilfredsstillende resultat, der igen viser, at landbruget og dambrugerne ved, hvad det kræver at holde æg, dyr og mælk fri for medicinrester”, siger kontorchef Christian Strøyer fra Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens, Effektivt Landbrugs og Maskinbladets omtaler HER, HER og HER.

Derudover kan du i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder se mere om det stadig faldende antibiotikaforbrug i Danmark.

Endnu engang får dansk landbrug ros for antibiotika-udvikling

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top