Lær at stave til anstændighed

Den nuværende regerings borgerlige fløj udviser manglende anstændighed ved at løbe fra det ansvar, vælgerne havde givet dem den 1. november

Peter Bohsen hos BL

Af Peter Bohsen Jensen, gårdejer

Der manglede ikke mishagsytringer, da den ”gamle” regering blev omtalt før valget i november.

Og med rette, for ikke i nyere tid, eller måske snarere nogensinde, har en regering/statsminister/embedspersoner med forbindelse til minkskandalen udvist en tilsvarende disrespekt for demokratiet, som vi her var vidne til.

Det er en indiskutabel kendsgerning, at der har hersket kaos med løgne, fortielser, lovbrud, moralske overgreb og meget mere af værste skuffe.

Evnen til at slette

Ifølge blå bloks klare udmeldinger op til valget var ingen i tvivl om, at et ansvar skulle placeres. Retfærdigheden var ikke til salg, hed det sig. Ganske vist var minkene døde, skaden var sket, og kun regningen lå tilbage. Men noget lignende måtte aldrig ske igen. Det bedyrede ”ansvarsbevidste” politikere, især fra Venstre.

Sjældent er der brugt stærkere ord til at underbygge argumenterne for, ”hvad der ville komme til at ske”.

Nu er det bare sådan, at ingen kender dagen, før Mette har slettet den sidste SMS. Denne slette-evne er der vist et par Venstrefolk eller tre, som kunne bruge.

Masser af dårlige undskyldninger

(Bort)forklaringer er kommet i en lind strøm efterfølgende.

”Det var nødvendigt for at undgå et værre alternativ”.

”Det var for at få størst mulig indflydelse”.

Et tredje ofte brugt udsagn er, at man skal kunne tælle til 90. Jeg synes, nogen skulle øve sig på at stave til ”anstændighed”.

Bæredygtig politik kræver idealer

Den tidligere regering opførte sig uanstændigt utallige gange. Den nuværende regerings borgerlige fløj udviser manglende anstændighed ved at løbe fra det ansvar, vælgerne havde givet dem den 1. november.

Dette hold af politikere, som nu har fredet den gamle regering for bedraget mod demokratiet, der pågik under minkskandalen, gør sig selv indirekte ansvarlige.

Ovenstående appel til at udvise ordentlighed, være ærlig og tale sandt er måske en naiv illusion, når vi bevæger os i den politiske arena.

Appellen kunne måske udvides til, at politikere forholder sig til den virkelige verden. I disse tider handler det meste om bæredygtighed. Bæredygtig/langtidsholdbar politik bygger på anstændighed, respekt og tillid. Samtidig kunne man ønske sig, at nogle af vore ledende organisationsfolk fremtidigt vil forholde sig en smule kritisk, når der skal etableres “vigtige” forbindelser til den politiske verden.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev på Maskinbladets og Effektivt Landbrugs hjemmesider, de versioner kan du se HER og HER. Skribenten er medlem af Bæredygtigt Landbrug og har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.