Hvad kan fremtiden dog ikke bringe af uforsætlige grundlovsbrud?

Man har forsøgt at begrave minksagen med en ny regering, skriver kendt samfundsdebattør på systemkritisk hjemmeside

minkgaard-high-res

Skandalen omkring den ulovlige masseaflivning af mink får nogle hårde ord med på vejen af Henrik Gade Jensen, som er uddannet mag.art. i filosofi og ernærer sig som præst og samfundsdebattør. Han er tidligere spindoktor og har også arbejdet som projektleder i den liberale tænketank Cepos.

På den systemkritiske hjemmeside Indblik skriver den kendte debattør om samfundets udfordringer her ved indgangen til 2023.

”Ét problem er endeligt løst i 2022, minksagen, som blev begravet med den nye regering”, skriver Henrik Gade Jensen.

”Men til gengæld vil den få betydning bagud i historien, for nu kan Folketingets forbud mod kommunistpartiet i 1941 næppe mere kaldes grundlovsbrud, måske blot en forceret og uskøn beslutningsproces. Og radikale historikeres karakteristik af Christian X’s afskedigelse af den radikale regering i påskekrisen i 1920 kan ikke mere kaldes et statskup, men en impulsiv og uforsætlig ageren i en presset situation uden juridisk rådgivning. Og mordet i Finderup Lade vel et hændeligt uheld. Vi er blevet rigere på forståelse af beslutningsprocesser, når et lands øverste politikere og embedsmænd samlet kan handle uforsætligt. Hvad kan fremtiden dog ikke bringe af uforsætlige grundlovsbrud?”, tilføjer han.

Hvis du abonnerer på Indblik, kan du læse hele kommentaren fra Henrik Gade Jensen via linket HER.

Bæredygtigt Landbrug har som bekendt sagsøgt staten i minksagen med henvisning til overtrædelsen af menneskerettighederne. Dét fortæller BL-bestyrelsesmedlem Hans Henrik Pørksen mere om i læserbrevet herunder.

Retsopgøret om minkskandalen er først lige begyndt

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.