Grønne organisationer kræver handling i forhold til spildevandsforurening

Nu er det pludselig ikke længere landbruget, der står for skud i vandmiljødebatten, fremgår det af omtale i Altinget

fjord-22.-juli-2013

”Det er absurd, at man må bruge havet som en losseplads!”

Sådan lyder det fra Lone Mikkelsen, seniorrådgiver hos Rådet for Grøn Omstilling, i Altinget. Og denne gang er debatten om truslerne rettet mod det danske vandmiljø slet ikke møntet på landbruget! Eksponeringen af den landsdækkende spildevandsskandale – ikke mindst skabt på baggrund af aktindsigter fra Bæredygtigt Landbrug – har således fået også de grønne organisationers øjne op for, at miljøudfordringerne stammer andre steder fra end den danske fødevareproduktion.

Der er ifølge organisationerne behov for en langt striksere regulering af spildevandsselskabernes udledninger af miljøfarlige stoffer. Meldingen kommer ovenpå den aktuelle sag om mulig ulovlig udledning af skadelige stoffer ved Agersø Sund.

”Der er et utroligt stort behov for at gøre noget ved de tusindvis af kemiske stoffer, der bliver udledt til vandmiljøet. Vi har brug for en minimumsregulering af de centrale spildevandsanlæg, der tager forsigtighedsprincippet alvorligt, hvor man fastsætter grænseværdier for en række stoffer, som vi ikke ønsker at udlede i alt for store mængder”, siger Helle Bach Rungø, som er sekretariatschef i Dansk Miljøteknologi.

Hvis du abonnerer på Altinget, kan du læse hele artiklen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.