Oprøret mod EU’s plan om at halvere brugen af pesticider ser ud til at bære frugt

Den ansvarlige kommissær virker til at være lydhør i forhold til medlemslandenes protester

marksprøjte-fra-siden-foto-hardi.dk

Et flertal af EU’s medlemslande protesterer som bekendt mod unionens plan om at halvere brugen af pesticider. Og oprøret ser ud til at vinde gehør i kommissionen, hvis man skal tro Maskinbladets seneste omtale.

Den centrale kommissær på området – Stella Kyriakides, som har ansvaret for både sundhed og fødevaresikkerhed – understregede således på et møde med EU’s ministerråd, at hun er villig til at imødekomme ønsket og dermed enten forsinke eller helt kortslutte processen:

”Det her var aldrig et ‘take it or leave it’-forslag. Gennem alle diskussioner har vi været åbne for at finde løsninger og veje fremad”, lød det i hendes tale.

Det forslag fra EU-Kommissionen, som et flertal af medlemslande opponerer mod, går på at mindske brugen af kemiske pesticider med 50 procent inden 2030. Konsekvenserne ved lovforslaget bør ifølge medlemslandene granskes yderligere, da den eksisterende analyse blev lavet før krigen i Ukraine og dermed ikke tager højde for landbrugets aktuelle vilkår. Eller sagt med andre ord: Krigen har øget fødevare- og energikrisen, og det er måske pludselig ikke så smart at stække intensivt landbrug…

Du kan se mere i Maskinbladets dækning HER.

Om de nævnte protester kan du læse mere i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Hov, det er måske alligevel ikke en god idé at halvere brugen af pesticider…

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top