Også Dansk Industri skælder ud på vismændene

Forslag om markant CO2-afgift på landbrugsproduktion får jorden til at ryste under virksomheder, der er i fuld gang med den grønne omstilling, hedder det i kritikken

Mark med traktor 2

Det er langt fra kun Bæredygtigt Landbrug, der kritiserer de såkaldte økonomiske vismænd for i stor stil at ville afgiftsbelægge dansk landbrugsproduktion.

Også fra Dansk Industri lyder der kritiske røster:

”Det er decideret uhensigtsmæssigt for danske virksomheder, at vismændene skaber usikkerhed om en vigtig grøn aftale, inden den overhovedet er udmøntet og har fået effekt”, siger politisk direktør i DI, Emil Fannikke Kiær, til Effektivt Landbrug.

”Det går samtidigt imod en anden pointe fra vismændenes rapport – nemlig, at der skal være forudsigelige og klare rammevilkår i dansk klimapolitik. Så duer det altså ikke, at man lige pludselig får jorden til at ryste under de virksomheder, der står midt i en omfattende grøn omstilling”, tilføjer direktøren.

Du kan, hvis du abonnerer på mediet, læse mere i Effektivt Landbrugs artikel om emnet HER.

Hvis du vil blive klogere på, hvad Bæredygtigt Landbrug synes om vismændenes seneste rapport, kan der henvises til pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug om vismænds forslag: Ødelæggende for dansk landbrug

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.