Mettes mink spiser lige St. Bededag

Har vi cigarkasseøkonomi i Danmark, spørger BL-bestyrelsesmedlem med henvisning til debatten om at inddrage helligdag samt den dyre minkskandale

thomas-4

Af Thomas Jensen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Tarmvej 57, 6880 Tarm

Statsminister Mette Frederiksen prøver i ramme alvor at bilde befolkningen ind, at vi må ofre en fridag, St. Bededag, for at vores militær kan opruste. Det er et lille offer at bringe, når vi har krig i Europa, messer statsministeren.

Men hvad er det dog for en cigarkasseøkonomi? Der har jo i mange år været et krav om, at 2 % af BNP skal bruges på militærbudgettet. De penge skal findes et sted på finansloven, når de samlede indtægter og udgifter gøres op. Det gøres jo ikke op hver indtægt for sig, der skal parres med en udgift.

Mette har sat os i mange udgifter. Derfor er der også brug for indtægter og krøllede begrundelser for at kræve ind af danskerne. Med hendes tænkning kan afskaffelsen af danskernes fridag lige så godt være begrundet i en betaling for Mettes minkskandale.

Minkavlerne har stadig ikke fået deres erstatninger, og de seneste meldinger er, at de sidste avlere får deres penge i 2027, måske 2028. Man må håbe, den nye regering får speedet processen op – og så får man brug for flere indtægter, måske ved at tage en fridag fra danskerne.

Mettes minkfadæse kommer ifølge eksperter til at koste over 30 mia. kr. St. Bededag vil ifølge andre eksperter give tre mia. kr. om året, om end det er usikkert. Så danskerne skal da helligdagsjobbe nogle år, inden regningen er betalt.

Det mest tragikomiske er, at fordi rød blok ikke fik ryddet op efter Mettes minkskandale, er det nu blå blok, der kommer til at hjælpe Mette med at finde pengene.

Husk at tænke på Mette, når du skal arbejde på St. Bededag.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse dagblade samt i landbrugspressen, du kan eksempelvis læse Herning Folkeblads hjemmesideudgave HER samt Maskinbladets onlineversion via linket HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.