Korrektion nødvendig

Der er modstrid mellem mål og midler i det nye regeringsgrundlag, påpeger Bæredygtigt Landbrugs faglige rådgiver i denne korte kommentar

Poul Vejby-Sørensen

Af Poul Vejby-Sørensen, cand.agro. og ekstern rådgiver, Bæredygtigt Landbrug

I den nye SVM-regerings ”Vision for fremtidens danske fødevareproduktion” indgår som klimatiltag ”fordobling af det økologiske areal”.

Heroverfor står den kendsgerning, at økologiske produkter udleder mindst dobbelt så meget CO2 som tilsvarende konventionelle produkter.

2 kommentarer til “Korrektion nødvendig”

 1. Mon den uden tvivl både dygtige og erfarne Poul Vejby-Sørensen har husket at medregne Co2 udledning ved fremstilling af kunstgødning, syntetiske pesticider og avl af 1,6 mio ton soja der efterfølgende rejser den lange vej til Danmark fra kanten af Sydamerikas regnskove!

  Det ville være betrykkende først at høre upartisk videnskabs mening om dobbelt så meget Co2 som konventionelle produkter inden vi beslutter os.

  I mellemtiden står det enhver frit at forundres over hvordan så mange ikke økologer så ofte kan udtaler sig med så stor sikkerhed, og altid kun om negative effekter ved deres nærmeste konkurrenters produktionsmetoder.
  Ret beset er den form for traditionelt landbrug som konventionelle landmænds forfædre for få hundrede år siden praktiserede gennem årtusinder med stort held, og som ved hjælp af moderne videnskab er blevet forbedret mange gange uden brug af meget uprøvet kemi som konventionelt landbrug tilsyneladende har taget til sig uden betænkning selv om rigtig mange kemikalier blev tilladt gennem årene for efterfølgende at blive forbudt.

  Det er ikke helt utænkeligt at den nye regering har tilgang til flere, bedre, og afbalancerede kilder som måske endda har endnu større udsyn end Bæredygtigt Landbrugs eksterne rådgivere.

  1. Også spøjst at BL kalder konventionel dyrkning en klima gevinst, hvorimod økologisk drift skulle være det modsatte…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.