Kæmpe behov for intensiv fødevareproduktion

Verdens landbrugsareal skrumper, og samtidig stiger produktionen af mad betydeligt som følge af den store globale efterspørgsel

halmhøst-3

Tilhængere af ekstensiv landbrugsproduktion må have sværere og sværere ved at finde de gode argumenter frem. I hvert fald hvis de studerer den statistiske årbog fra FN’s fødevareorganisation FAO.

Her fremgår det ifølge Maskinbladet, at der nu er cirka 4,74 milliarder hektar landbrugsjord – både agerjord, enge og græsningsarealer – på klodens overflade, hvilket er et fald på tre procent siden årtusindskiftet.

Det sker samtidig med, at Jordens befolkning skriger på mad som aldrig før. Bemærkelsesværdigt er det således, at produktionen af de primære afgrøder som sukkerrør, majs, hvede og ris er steget med ikke færre end 52 procent i samme periode. Planetens befolkningstal stiger nemlig, samtidig med at levestandarden er opadgående mange steder, og der er derfor en øget efterspørgsel efter mad.

Du kan læse mere i Maskinbladets artikel HER.

Landbrugsarealet herhjemme i Danmark skrumper i øvrigt også. Det fortæller Effektivt Landbrug om i artiklen HER.

Behovet for intensiv landbrugsproduktion italesættes på glimrende vis i det aktuelle læserbrev fra medlem af Bæredygtigt Landbrug, Bo Ritterbusch, herunder.

Nej, vi kan ikke leve af at producere mad som ”Bonderøven”

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.