Hov, det er måske alligevel ikke en god idé at halvere brugen af pesticider…

Opbakningen til EU-Kommissionens forslag smuldrer blandt et flertal af unionens medlemslande, der pludselig forstår behovet for en stor fødevareproduktion

eu-flag

EU-Kommissionens forslag om en lov, der skal mindske brugen af kemiske pesticider med 50 procent inden 2030, er kommet under hårdt pres. Det beretter Maskinbladet.

Flertallet af EU’s medlemslande mener således, at konsekvenserne ved lovforslaget skal granskes yderligere, hvilket vil forlænge processen med mindst seks måneder med risiko for, at det hele falder til jorden, idet mandatperioden udløber i 2024.

Argumentet er, at den eksisterende analyse blev lavet før krigen i Ukraine og dermed ikke tager højde for landbrugets aktuelle vilkår. Det fremgår af et lækket beslutningsudkast fra EU’s ministerråd, som Maskinbladet har set.

”Der er behov for yderligere kvantitativ analyse af en række indikatorer for at afgøre, om vurderingen af de økonomiske og sociale virkninger af forslaget skal justeres. Især mener Rådet, at der bør udføres en yderligere analyse, der afspejler EU’s landbrugsproduktion, det forventede fald i udbyttet i EU og den potentielle afhængighed af fødevareimport”, lyder det i dokumentet.

Den hårde kerne af modstandere består af ti lande: Østrig, Bulgarien, Estland, Ungarn, Letland, Malta, Polen, Rumænien, Slovenien og Slovakiet.

Du kan læse mere i Maskinbladets artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.