Borgerligt byrådsflertal vægter ejendomsretten over systemet

Blå partier i Viborg Kommune giver en begmand til forvaltningen og tillader landmand at opdyrke område, der tidligere er udpeget som beskyttet natur

grundlov_hjort_TMN_s

Det er ikke altid, at indstillinger fra kommunale embedsmænd bliver fulgt i de respektive kommuners byråd.

I Viborg Kommune sagde naturforvaltningen således nej – men byrådets borgerlige flertal har alligevel givet en landmand fra Ulbjerg lov til på dispensation at dyrke et engområde, der tidligere af det gamle Viborg Amt har været udpeget som beskyttet natur.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Ifølge avisen gik bølgerne højt, da byrådets blå flertal stemte for dispensationen til at dyrke de fire hektar eng, mose og overdrev. Og flertallet står fast, selv om den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening sandsynligvis nu vil klage over afgørelsen til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

”Vi ønsker at prioritere private borgere og virksomheder før systemet”, lyder det stålfast fra den konservative lokalpolitiker Steffen Drejer – som tilføjer, at ejendomsretten ifølge Grundloven er ukrænkelig.

Du kan læse mere i Viborg Stifts Folkeblads omtale HER, mens også AgriWatch beskriver sagen i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.