BL-æresmedlem glad for højere afgifter på urenset spildevand

Men forsyningsvirksomheder burde også kunne kontrolleres uanmeldt, lyder det fra Knud Jeppesen i en kommentar til det nye regeringsgrundlag

knud-1

I regeringsgrundlaget for den nye SVM-regering er der et afsnit om spildevand, hvor det lyder, at regeringen vil ændre spildevandsafgiften, så udledning af urenset spildevand fra overløb får en højere afgift end udledning af renset spildevand.

Tidligere har det været sådan, at spildevandsselskaberne kun betaler en afgift af det spildevand, der løber til rensningsanlægget og derefter bliver renset.

Passagen i regeringsgrundlaget får i Landbrugsavisen ros fra landmand Knud Jeppesen – æresmedlem af Bæredygtigt Landbrug – som i flere år kraftigt har kritiseret den mangelfulde indsats for at mindske udledningen af spildevand fra overløb til vandmiljøet.

”Det er den rigtige vej at gå, for så får vi vendt incitamentet ved kommunerne og forsyningsselskaberne, fordi i dag har de incitament til at lade mest muligt rende udenom, da det koster både at rense det, og det koster afgift, hvis de renser det. Så det virker dobbelt op. Det er altafgørende, at det kommer på”, siger Knud Jeppesen.

Jelling-landmanden – der sammen med Bæredygtigt Landbrug har fået spildevand på dagsordenen i stort set samtlige medier – understreger dog, at der stadig er meget at gøre på området:

”Skal man rigtig gøre noget, så skal forsyningsvirksomhederne ud og kontrolleres – også uanmeldt – lige som alle mulige andre virksomheder bliver det”, siger Knud Jeppesen.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “BL-æresmedlem glad for højere afgifter på urenset spildevand”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.