Bæredygtigt Landbrug: BNBO har spillet fallit

Reguleringstiltag omkring boringsnære beskyttelsesområder bør pilles af bordet igen, medmindre konkrete målinger viser et problem

kiær-peter-5

Det er vanskeligt for landets kommuner at indgå frivillige aftaler med landmænd omkring de boringsnære beskyttelsesområder (BNBO), viser en aktindsigt fra Altinget. Det har fået Danmarks Naturfredningsforening til at kræve et generelt pesticidforbud på arealerne, mens Danva, Danske Vandværker samt Landbrug & Fødevarer i fællesskab appellerer til, at man giver processen to år mere.

”Men man bør i stedet begynde helt forfra og pille denne ufaglige og nyttesløse regulering af bordet. BNBO har spillet fallit”, lyder det i en kommentar fra Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær.

”Regelret brug af landbrugets moderne planteværnsmidler – der er godkendt af verdens strengeste kontrolsystem – udgør ingen trussel mod grundvandet. Viser konkrete målinger på den enkelte bedrift alligevel en udfordring, må man naturligvis løse dét problem. I alle øvrige tilfælde bør de skitserede områder tages ud af BNBO-planerne”, tilføjer han.

Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz understreger, at et sprøjteforbud – i form af erstatningsfri regulering – vil blive mødt af sagsanlæg fra foreningen:

”Og vi taler om retssager som perler på en snor. Ingen landmand skal have frataget retten til at dyrke sin jord på et både fagligt og juridisk vanvittigt tyndt grundlag”, siger Nikolaj Schulz.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

(Ovenstående tekst er også sendt ud som pressemeddelelse).

3 kommentarer til “Bæredygtigt Landbrug: BNBO har spillet fallit”

 1. Henrik Fleischer

  Det er jo ikke jeres jord! Det er vores alle sammens, og I er sat til at forvalte den. Desværre har Grund (vands) loven givet jer en ejendomsret over den, men I er jo så dybt forgældet, at I bør fratages retten til fri forvaltning. Det er kun bankerne, der nyder godt af jer nu.

  1. hvad i himlens navn har det med unødig og overgrebsagtig regulering at gøre
   PS har du skødet er jorden din

  2. Til Henrik Fleischer – jeg ved ikke hvorfra du har din viden om at “jeg skulle være så dybt forgældet, at jeg bør fratages retten til at drive min jord”???
   Hverken min bank eller realkreditkredit institutioner nyder på ingen måde godt af mig”!!!! Jeg har skøde på min ejendom, den er købt, betalt og absolut gældfri!!
   Hvem er du egentlig?? Spar os for dine rigide bemærkninger, der er udokumenterede og uden hold i virkeligheden Henrik Fleischer!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.