Vi skal øge fødevareproduktionen, ikke begrænse den!

Produktionen bør hastigt udvides, hvis vi skal løse verdens klima-, miljø- og naturproblemer, skriver Verdens Bedste Fødevarer

bygmark i august 19 (1)

”I den kommende valgperiode og i den næste valgkamp bør øget dansk fødevareproduktion være et stort positivt narrativ, I politisk kæmper for at fremme i stedet for at begrænse!”

Sådan skriver Steffen Andersen – formanden for Verdens Bedste Fødevarer – i et indlæg på Altinget. Budskabet er målrettet de både ny- og genvalgte folketingsmedlemmer.

”Jeg håber, I har nydt og fejret med både god mad og vin. Til den ende kan jeg oplyse, at dem, som har lavet maden, godt nok ikke længere udgør flertallet af vælgerhavet. Men mens landbrugsbefolkningen kun udgør en lille del af befolkningen, er det dem, der brødføder flertallet, der bor i byerne”, skriver Steffen Andersen.

”Det kan lyde som et paradoks, men for at hjælpe med at løse verdens klima-, miljø- og naturproblemer bør vi hastigt udvide vores produktion. Det skal ske gennem bedre teknologi, effektivisering og kommercialisering, så hele verden får adgang til at købe dansk. Det vil reducere CO2-udledningen og samtidig bidrage til øget sundhed”, hedder det også i indlægget.

Du kan – hvis du abonnerer på mediet – læse hele teksten fra Altinget via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Vi skal øge fødevareproduktionen, ikke begrænse den!”

  1. Steffen Andersen. Produktionen er langt fra bæredygtig. Den nuværende landbrugsproduktion står for 70% af kvælstof forureningen af havmiljøet i Danmark. Hvordan når du frem til at 3500 kvadratkilometer død havbund i 2022 er noget at være stolt af?
    Kom med nogle løsninger for havmiljøet og biodiversitetskrisen først!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.