”Vi får medhold i meget, men mangler lige det sidste!”

Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz sætter i Landbrugsavisen ord på foreningens efterafgrødesag i Vestre Landsret

GF - Nikolaj Schulz 2022 1

”Efter at have nærlæst dommen fra Vestre Landsret, så er der en hel række ting, som vi får medhold i”.

Sådan siger Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz til Landbrugsavisen, der har interviewet ham om den netop overståede efterafgrødesag i Vestre Landsret.

Chefjuristen forklarer, at det bl.a. gælder, at efterafgrødebekendtgørelsen er omfattet af miljøvurderingsloven.

I dommen fra Vestre Landsret lyder det imidlertid, at efterafgrødereglerne ”efter sit indhold” ikke sætter rammerne for, hvor meget husdyrgødning man må bruge. Og det vil altså sige, at der ikke var behov for at lave en miljøvurdering, inden reglerne bliver vedtaget.

”I den her kontekst har man i dommen misforstået, at hvis du som landmand har flere eller færre målrettede efterafgrøder, så har det indlysende betydning for, hvor og hvor meget husdyrgødning man må udbringe på landbrugsarealerne. Og det bliver formentlig det, sagen kommer til at handle om, hvis vi i givet fald anker den”, forklarer Nikolaj Schulz.

Han pointerer, at der er gode argumenter for at anke sagen til Højesteret, men at intet er afgjort endnu. Som chefjuristen forklarer det om dommen i Vestre Landsret:

”Vi får medhold i meget, men mangler lige det sidste, og det sidste kan ende med en stor hovedpine for danske landmænd”.

Du kan se mere i Landbrugsavisens interview HER samt læse mere om landsretssagen i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Efterafgrødesag: BL taber i landsretten – men overvejer at anke til Højesteret

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.