Svineproducenter frygter for den danske produktion

Forklaringer hjælper os jo ikke i banken, lyder det om Danish Crowns regnskabsudmeldinger

grise1000px

”Det er rigtig trist, at vi er de bedste til at producere i Europa med de lavest mulige omkostninger, når afsætningsleddet ikke kan følge med. Det er aldrig fornuftigt, at man halter efter resten af Europa”.

Sådan siger Jeppe Bloch Nielsen, formanden for Danske Svineproducenter, til Landbrugsavisen.

Han kommenterer dermed, at Danish Crown har tabt pusten i forhold til sine europæiske konkurrenter og derfor ikke når sine mål om afregning til leverandørerne. Jeppe Bloch Nielsen giver således ikke meget for Danish Crown-topchef Jais Valeurs forklaringer om et skidt eksportmarked og et svært tysk marked som årsagerne til den manglende konkurrenceevne.

”Det er fint, at man kommer med en masse forklaringer, men de forklaringer hjælper mig jo ikke i banken”, siger Jeppe Bloch Nielsen.

Og til Maskinbladet supplerer han:

”Vi skal ikke kun være bedst til at producere billigst, vi skal også sælge bedst muligt. Og dét halter!”

Jeppe Bloch Nielsen forventer, at Danish Crown igen bliver konkurrencedygtige i Europa:

”Ellers forsvinder den danske produktion bare. Vi er rimeligt udfordret på omkostningerne i forvejen”, siger svineproducenternes formand.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtaler HER, HER og HER samt i Maskinbladets artikel HER. Sidstnævnte medie har retfærdighedsvis også ros til slagterigiganten, og det sker med en svineproducents melding i teksten HER. Derudover kan anbefales Effektivt Landbrugs grundige og kritiske dækning af Danish Crowns aktuelle regnskab HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Svineproducenter frygter for den danske produktion”

  1. Jeres top chef har forleden dag kastet de eksporterende smågrise producenter ind under co2 bussen, hvad kan i dog bruge ham til ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.