Peter Kiær: Politikerne burde tale mere om, hvad landbruget optager af CO2

Bæredygtigt Landbrugs formand har givet et interview om den overståede folketingsvalgkamp til Effektivt Landbrug

Peter Kiær på Ledreborg

Dansk landbrug har været prygelknabe i den netop overståede folketingsvalgkamp. Det mener Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær.

”Set med landmandsbriller har det overordnet set været en meget ufaglig, overfladisk og unuanceret valgkamp”, siger han i et interview med Effektivt Landbrug.

BL-formanden fortæller bl.a. om, hvordan foreningens medlemmer især er frustrerede over, at politikerne ikke i højere grad taler om, hvad landbruget optager af CO2 – især i markerne.

”Vi landmænd bliver ikke godskrevet for det CO2, der bliver optaget i planterne. Vi bliver ikke godskrevet for den halm, der jo indeholder kulstof, som vi kører til varmeværket – det gør varmeværket derimod. Vi bliver heller ikke godskrevet for den CO2-besparelse, der er på den gylle, vi leverer til et biogasanlæg. Men Danmark kan åbenbart godt være foregangsland på at indføre en stor, fed CO2-afgift – uden at man kan måle, hvad forskellen er på en grøn og en sort landmand. Politikerne tør ikke bringe disse fakta ind i debatterne. Og det er ekstremt frustrerende for vores medlemmer og en faglig forening som Bæredygtigt Landbrug, der virkelig sætter sig ind i, hvad der foregår på dyrkningsfladen, osv.”, lyder det fra Peter Kiær.

Hvis du abonnerer på Effektivt Landbrug, kan du læse hele interviewet med Bæredygtigt Landbrugs formand via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top