Kritik: Professorer bag statsminister-frifindelse er inhabile

To juraeksperter sætter kraftigt spørgsmålstegn ved den retlige vurdering fra forleden af Mette Frederiksens strafansvar i minksagen

mink-3

Tre juraprofessorer – Jørn Vestergaard, Jens Elo Rytter og Jørgen Albæk Jensen – forsøgte forleden at lukke debatten om statsminister Mette Frederiksens (S) mulige strafansvar i minksagen, da de konkluderede, at der ikke var grundlag for at stille hende for en rigsret.

Men dén retlige vurdering sættes der nu kraftigt spørgsmålstegn ved.

Rasmus Grønved Nielsen, som er dr.jur. og lektor i forvaltningsret på Københavns Universitet, kritiserer i Berlingske sine kollegers juridiske vurdering af minksagen, bl.a. med anklager om inhabilitet. De tre skribenter har således tidligere udtalt sig offentligt om sagen, og den ene arbejdede endog som rådgiver for Det Radikale Venstre, der på hans foranledning afviste at stille Mette Frederiksen for en rigsret. Også en anden juraprofessor – Lasse Lund Madsen – langer ud efter de tre professorers habilitet.

Du kan se mere i Berlingskes artikel HER eller i Landbrugsavisens og Maskinbladets dækning af vinklen HER og HER.

I øvrigt kan også anbefales artiklen fra Effektivt Landbrug HER, hvor formanden for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter – Kjartan Poulsen – kritiserer Alternativets vægelsind i sagen om en mulig advokatvurdering af minksagen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.