Klimarådet: Hvorfor arbejder L&F ikke for forbrugsafgifter?

Rådets formand forstår ikke, at Axelborg vil stille danske og udenlandske landmænd ulige i konkurrencen

høst 19 - 25.08.19 hvede

Landbrug & Fødevarer har som bekendt erkendt, at der er et politisk flertal for en CO2-afgift på dansk landbrug og har derfor spillet ind med nogle principper om, hvordan en sådan afgift eventuelt kunne udformes. Forslaget til principperne fra L&F indeholder dog ikke ét ord om en mulig forbrugsafgift, og det undrer Klimarådets formand Peter Møllgaard.

”I mine øjne ville det være oplagt for landbruget selv at bringe forbrugsafgifter på bane. I klimarådet mener vi, at en af fordelene ved en afgift på forbruget er, at det stiller udenlandske og danske landmænd mere lige i konkurrencen i supermarkederne. Med en forbrugsafgift bliver de udenlandske produkter nemlig også dyrere, hvis de belaster klimaet”, fortæller han til Berlingske.

Hele artiklen fra Berlingske findes bag linket HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug synes om CO2-afgift på landbrugsproduktion, fremgår ret klart af pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug er imod al snak om CO2-afgift på biologiske processer

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.