Hjemsendt departementschef må nu nøjes med kommunalt job i Esbjerg

Miljøministeriets topchef Henrik Studsgaard har været hjemsendt siden august efter voldsom kritik ovenpå minkskandalen

folketinget-trappen

For mange mennesker ville det være en stor stilling at blive ansat som afdelingsdirektør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune.

Har man været departementschef i et ministerium og dermed en af de absolutte topembedsmænd i kongeriget, er det noget af et skridt nedad på karriererangstigen.

Og dét skridt må Henrik Studsgaard nu tage. Den hidtidige departementschef i Miljøministeriet blev hjemsendt den 1. august efter voldsom kritik i forbindelse med skandalen omkring den ulovlige masseaflivning af mink. Han blev bl.a. bebrejdet, at han ikke havde sikret lovhjemmel til at kræve samtlige mink slået ned.

Nu venter altså et kommunalt job i Vestjylland.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs omtale HER, ligesom Landbrugsavisen beskæftiger sig med emnet i artiklen HER samt i teksten HER, hvor det fremgår, at den tjenstlige undersøgelse af departementschefens rolle i minksagen nu stopper, da han ikke længere er ansat i staten. Også Altinget dækker sagen HER og HER.

Selv om Henrik Studsgaards nye job må betegnes som noget af et karrieremæssigt tilbageskridt, er en gruppe nedlukkede minkavlere forarget over, at nogen overhovedet vil hyre ham til et topjob. Det kan du forvisse dig om via Danmarks Radios hjemmesideartikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.