Et polariseret Danmark

Landet er ved at brække over på midten, og det bør kloge politikere analysere på, skriver Bæredygtigt Landbrugs næstformand ovenpå folketingsvalget

flaghjemmeside2

Af Niels Hauge Mikkelsen, næstformand for Bæredygtigt Landbrug, Granlyvej 39, 5592 Ejby

Valget blev en gyser af de helt store. Ikke så meget på grund af landsresultatet, der ellers godt kan give en landmand fra produktions-Danmark kuldegysninger.

Næ, det er fortrinsvis kreds- og specielt valgstedsresultaterne, der giver særdeles store bekymringer for landets sammenhængskraft.

Mange nord- og vestjyske stemmesteder havde Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne som langt det største parti, mens mange københavnske valgsteder og kredse havde Enhedslisten som største parti. Det giver et Danmark, der er ved at brække over på midten.

I øvrigt skal det heller ikke glemmes, at sofa-partiet blev ret stort med hele 15,9 %.

Mange vælgere gik således slet ikke ud for at stemme. De havde opgivet på forhånd.

Det hjælper ikke, at blå blok lægger ansvaret fra sig. De gamle partier ligger, som de har redt – helt gammeldags. Det er nemlig meget tydeligt i valgresultatet, at de partier i blokken, der talte om deres egen politik, fik et positivt valg. Det gælder Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Danmarksdemokraterne. De partier, der brugte meget eller mest tid på at hakke på andre, gik tilbage. Det er de traditionelle gammelpartier som Venstre og Konservative. De havde derfor også svært ved at trække stemmer hen over midten.

Det bør kloge politikere tage alvorligt nu og analysere på. Politikerne får svært ved at skræve over kløften imellem landsdelene, hvis de ikke nøje overvejer problematikken. Vi har set i andre lande, at det kan få store konsekvenser, hvis man ikke har øje for mindretallets livsvilkår.

Resultatet skal selvfølgelig respekteres. Demokratiet har talt. Lad det være et wake-up-call både for gamle og nye politikere.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i såvel diverse dagblade som i landbrugspressen, du kan eksempelvis læse Maskinbladets onlineversion via linket HER samt udgaverne fra Herning Folkeblad, Fyens Stiftstidende og Avisen Danmark HER, HER og HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.