Endnu engang får dansk landbrug ros for antibiotika-udvikling

Der er en lavere forekomst af antibiotikaresistens i Danmark end i resten af EU, fremgår det af en opgørelse over de europæiske landes måde at tackle bakterieinfektioner hos husdyr

gris2-1000px

Samlet set er der i Danmark påvist lavere forekomst af antibiotikaresistens end i de fleste andre EU-lande.

Det fortæller en ny rapport, som DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut står bag, og som Maskinbladet netop har omtalt.

Forekomsten af resistens hos bakterier fra fødevareproducerende dyr opdrættet i Danmark var sidste år generelt på samme eller lavere niveau end året før. Danmarks flotte internationale niveau skyldes ifølge Maskinbladets artikel, at både myndigheder, forskere og ikke mindst landbruget selv har arbejdet målrettet for at kontrollere brugen af antibiotika til både mennesker og dyr igennem årtier.

Du kan læse artiklen fra Maskinbladet via linket HER.

Nyheden om dansk landbrugs flotte internationale placering også på dette område falder fint i tråd med nyheden fra forleden om, hvor meget medicin til behandling af bakterieinfektioner, der rent faktisk bruges rundt om i verden. Antibiotikaforbruget til dyr i Danmark er således på et internationalt set meget lavt niveau og stadig nedadgående, hvilket du kan forvisse dig om via artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Antibiotikaforbruget falder fortsat

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Endnu engang får dansk landbrug ros for antibiotika-udvikling”

  1. Henrik Fleischer

    “Hvis det i stedet opgøres i hyppigheden, hvormed dyr får antibiotikabehandling, svarer forbruget i 2021 nogenlunde til året før”

    Og absolut skyldes faldet færre produktionsdyr.

    Så selvrosen er hul som en buldretønde med varm luft…som altid.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.