Der eksporteres ikke mindre men mere oksekød fra Danmark

Det er endnu engang bevist, at der også i vores tidsalder er et stort internationalt behov for kødproduktion

køer-på-mark-tina

Hvis veganerbølgen virkelig er over os her på kloden, er det pænt svært at få øje på i de officielle statistikker.

Nu fortæller de nyeste tal om en dansk oksekødseksport, der stiger.

Der sælges godt nok mindre oksekød herhjemme, men eksporten fra Danmark ser til gengæld ud til at være stigende. Eksporten af levende kvæg var fra januar til september i 2021 på 65.231 stykker og i 2022 på 67.922 stykker, hvilket svarer til en stigning på fire procent. Det skriver Landbrugsavisen.

Du kan – hvis du abonnerer på mediet – læse hele artiklen HER.

At også dansk svinekød fortsat er populært, afsløres af Maskinbladet. Mediet beretter således, hvordan danskernes kærlighed til valgflæsk (altså vel at mærke den slags, der kan spises) ikke er til at tage fejl af. Omsætningen skulle være 50 procent over niveauet for det seneste folketingsvalg tilbage i 2019. Du kan læse dén historie via linket HER.

Hvis man skal tro normalt pålidelige internationale kilder, skal der i de kommende år produceres en hel del mere svinekød på kloden, hvilket du kan læse mere om i teksten fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Global svinekødsproduktion ventes at stige kraftigt

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.