Alene snakken om en CO2-afgift ødelægger landbrugets investeringer

Især indenfor kvægbruget påvirker debatten om afgiften investeringslysten, fortæller långivere

køer-i-stald

Allerede inden den er vedtaget, spiller den bebudede CO2-afgift på landbrugsproduktion en negativ rolle i erhvervet.

Det fortæller Landbrugsavisen – der beretter, at usikkerheden omkring udformningen af en fremtidig CO2-afgift samt et stigende renteniveau har bremset landbrugets investeringer i blandt andet nye bygninger.

For selv om udbygningerne ikke er gået helt i stå, er ikke mindst mælkeproducenterne begyndt at konsolidere deres bedrifter til dårligere tider, og bytteforholdet hos griseproducenterne gør ikke ligefrem investeringer aktuelle på grisebedrifterne.

Det oplever en række af de store långivere til landbruget.

”Landmændene er blevet tilbageholdende med at investere særligt inden for kvægbruget i forhold til de indtjeningsmuligheder, der er, og her kan en klimaafgift spille ind”, siger administrerende direktør Jens Kristian Møller fra DLR Kredit, som har over halvdelen af sin udlånsportefølje rettet mod landbruget.

Du kan se mere i Landbrugsavisens tekst HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug synes om en CO2-afgift på landbruget, kan du læse mere om i BL-formand Peter Kiærs læserbrev herunder.

CO2-afgift vil ødelægge min og mange andre landbrugsbedrifter

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Alene snakken om en CO2-afgift ødelægger landbrugets investeringer”

  1. Ingen ved hvad det her ender med. Ingen landmænd ved hvad det er for en størrelse. Jeg har ren planteavl og har fået lavet et co2 regnskab af NIRAS og jeg kan bare sige jer, co2 afgiften er større end DB2. En beskatning på 150% vil gi en total nedsmeltning af landbruget.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.