Bryder du dig ikke om pesticider i maden – så køb dansk!

De pesticidrester over grænseværdien, der findes i fødevareprodukterne på det danske marked, stammer som sædvanlig fra andre lande

r_debede_kurv1000

Mikroskopisk indhold af planteværnsrester i mad og drikke betyder ingenting. Går man alligevel op i, at fødevarer bør være uden sådanne rester af pesticider, er det værd at lytte til Bæredygtigt Landbrugs gentagne råd:

Køb dansk – uanset om det er konventionelt eller økologisk!

Der er således ofte mindre koncentrationer af pesticidrester i danske konventionelle fødevarer end i udenlandske økologiske af slagsen.

Bæredygtigt Landbrugs råd til forbrugerne bakkes op af fakta fra den nyeste kvartalsrapport udgivet af DTU Fødevareinstituttet, der på det seneste har udtaget ikke færre end 633 fødevareprøver i forbindelse med den løbende pesticidkontrol. I blot seks tilfælde er der ifølge Maskinbladets omtale fundet koncentrationer af pesticidrester over grænseværdien, hvor det enten er vurderet, at indholdet udgør en sundhedsmæssig risiko, eller at en sundhedsmæssig risiko ikke kan udelukkes. Samtlige disse seks prøver gælder fødevarer produceret i udlandet.

Der er til gengæld fundet indhold af chlorpropham samt boscalid og dithiocarbameter, i begge tilfælde dog under grænseværdien, i henholdsvis danske kartofler og danske salatblade. Både kartoflerne og salatbladene er økologisk dyrket, fremgår det af kvartalsrapporten.

Du kan se mere i Maskinbladets nyhed HER.

Du kan desuden blive klogere på (den manglende) betydning af pesticider i madvarer via den podcast, som artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder henviser til.

Podcast: Glem angsten for pesticider i fødevarer

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.