BL anker ikke efterafgrødesagen til Højesteret

Myndighederne udarbejder nu strategiske miljøvurderinger for pligtige efterafgrøder – og det var netop noget af det, foreningen ville opnå med sagen

dommerhammer

Bæredygtigt Landbrug tabte forleden efterafgrødesagen ved Vestre Landsret. Og så alligevel ikke.

I hvert fald fortæller foreningens chefjurist Nikolaj Schulz nu, at man har besluttet sig for ikke at anke sagen til Højesteret med henvisning til, at foreningen grundlæggende har fået sin vilje:

”Vi har besluttet ikke at anke sagen, fordi staten sådan set har rettet ind”, fortæller Nikolaj Schulz til Effektivt Landbrug.

”Vi vandt ganske vist ikke sagen, men siden vi anlagde den, er myndighederne begyndt at lave strategisk miljøvurdering på efterafgrøderne. Så vi har samlet set vurderet, at vi ikke anker sagen”, tilføjer han.

Chefjuristen henviser til, at siden retssagen begyndte, er reglerne lavet om, så de danske myndigheder udarbejder strategiske miljøvurderinger for pligtige efterafgrøder og dyrkningsrelaterede tiltag.

”Alene den omstændighed, at staten på grund af vores retssag laver strategisk miljøvurdering, er en sejr. Man kan sige, at hvis staten bliver ved med det, så er det jo godt nok for os. Så har vi opnået en ret betydelig del af det, vi ville. Så det er vores forventning, at myndighederne fortsætter med at lave strategiske miljøvurderinger af efterafgrødereglerne, og ellers må vi jo komme efter dem igen”, lyder det fra Nikolaj Schulz.

Du kan se hjemmesideversionen af Effektivt Landbrugs omtale via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.