Bestil det nye banner: BL udstiller hykleriet omkring udtagning af god produktionsjord

Den fynske landmand Jørgen Friis fik idéen til banneret, som du kan bestille ganske gratis via Bæredygtigt Landbrugs kontor

banner-foto

”Her kunne vi have dyrket mad til verdens sultende befolkning (men det må vi ikke)”.

Sådan lyder budskabet på et én gange to meter stort banner, som danske landmænd fremover kan sætte op på halm- og bigballer langs de strækninger, hvor braklægning og andre tiltag forhindrer landbruget i at producere fødevarer.

Marslev-landmand fortørnet over røde politikere

Det er landmand og BL-medlem Jørgen Friis – bosat i Marslev på Nordøstfyn – som har fået idéen til banneret.

Han er ligesom Bæredygtigt Landbrug fortørnet over, at røde danske politikere i en tid med international fødevarekrise kan finde på at opretholde kravet om fire procents braklægning på danske landbrugsarealer. Ovenikøbet som det eneste land i EU. Jørgen Friis henvendte sig derfor til BL-kontoret for at høre, om foreningen var med på at få trykt og distribueret banneret til interesserede medlemmer. Svaret var naturligvis ja.

”Min søn kom og foreslog mig, at vi herhjemme satte et skilt op langs marken for at fortælle forbipasserende trafikanter, hvad brak egentlig skyldes. Vi skulle jo gerne vise omverdenen, at vi landmænd faktisk gerne vil producere mad på vores jord. Og så fik jeg dén tanke, at det var nærliggende at få Bæredygtigt Landbrug med på idéen om at udstille politikernes hykleri”, fortæller Jørgen Friis.

Budskabet gælder ikke kun brak

Teksten på banneret er blevet til i et samarbejde mellem Bæredygtigt Landbrug og Jørgen Friis og er skåret til, så budskabet ikke blot kan udstilles langs brakmarkerne men også ved andre arealer, hvor myndighederne af forskellige årsager har forbudt landbrugsproduktion.

Du kan se banneret i toppen af denne artikel eller via linket HER. Det er muligt – helt uden beregning – at bestille banneret hjem til bedriften via en mail til adressen info@baeredygtigtlandbrug.dk. Det kræver imidlertid, at du er medlem af Bæredygtigt Landbrug. Der kan bestilles ét banner pr. medlemskab.

Metaløjer i presenningen

Det nye banner er to meter i bredden og en enkelt meter i højden. Der er metaløjer i presenningen, så det kan monteres på eksempelvis baller.

Bæredygtigt Landbrug opfordrer landmænd til at overholde de gældende regler i forbindelse med skiltningen.

Hvad Bæredygtigt Landbrug i øvrigt mener om eksempelvis braklægning og øvrige begrænsninger på fødevareproduktionen, kan du bl.a. blive klogere på i læserbrevet herunder.

Hvis bare vi får lov

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

7 kommentarer til “Bestil det nye banner: BL udstiller hykleriet omkring udtagning af god produktionsjord”

  1. Henrik Fleischer

    Der er desværre fejl på banneret, der skal i stedet for “verdens sultnde befolkning” stå “Danmarks svinefabrikker”.
    Danmark sælger ikke eet aks korn til de suktende i u-landene.
    Hyklere!!!

  2. Da 80 procent af dansk landbrugsjord går til animalsk produktion er der desværre ikke mad nok til de sultende! I er nogle hyklere!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.