Balladen fortsætter: Nu er fødevareministeren igen blevet politianmeldt

Det skal undersøges, om Rasmus Prehns misbrug af kreditkort er strafbart, mener tidligere DF-profil

Rasmus Prehn 2 - foto Steen Brogaard

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fik et elendigt folketingsvalg, om end han med hiv og sving blev genvalgt til det nationale parlament. Flere møgsager vedrørende eksempelvis kreativt brug af det ministerielle kreditkort var med til at gøre valgkampen til en op-ad-bakke-oplevelse for den nordjyske socialdemokrat – som nu har fået endnu et problem på halsen.

Rasmus Prehn er således blevet politianmeldt, endda for anden gang. Tidligere har BL-medlem Anders Stenild anmeldt ministeren for det påståede misbrug, og nu har den tidligere bejler til formandsposten i Dansk Folkeparti, Erik Høgh-Sørensen, ligeledes meldt ministeren til Nordjyllands Politi for mistanke om misbrug af statens midler.

”Kort og godt er der måske for mig at se tale om misbrug af statens midler, fordi Rasmus Prehn jo nægter at fortælle, hvem han gav en middag til på skatteydernes regning. Derfor kan der være tale om privat misbrug af statens kort”, fortæller Erik Høgh- Sørensen, som i dag er løsgænger i Hjørring Byråd og radiovært på 24syv.

Høgh-Sørensen vælger at politianmelde Rasmus Prehn i kølvandet på sagerne om Prehns benyttelse af ministerielle kreditkort til middage på restauranter og værtshuse. Prehn har i et tilfælde spist middag på Restaurant Undici i København, hvor han ikke vil oplyse, hvilken journalist han spiste med, da det ifølge ministeren kan have konsekvenser for den pågældende journalist. Og det forhold ønsker Høgh-Sørensen undersøgt af politiet. Det fortæller han til det politiske magasin ‘Valgt i Danmark’ på 24syv.

”Når det skal være en lokalpolitiker fra Hjørring, som foretager den her anmeldelse, så er der i virkeligheden et eller andet galt, fordi jeg mener, at det, Rasmus Prehn har gjort, muligvis er strafbart, men det skal undersøges. Og det var der andre partier på Christiansborg, der nok burde gribe fat i. Der skal altså bare ryddes op, for ellers mister befolkningen tilliden til folkestyret”, siger Erik Høgh-Sørensen.

Du kan se mere i Landbrugsavisens og Maskinbladets omtaler af sagen HER og HER. Du kan desuden læse mere om Rasmus Prehn-balladen i den nylige artikel fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Landbrugets ministre i modvind i valgkampen

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.