Vismand: Selvfølgelig bliver kødet dyrere, hvis landbruget pålægges CO2-afgift

Det holder ikke, når klimaministeren udtaler, at en afgift ikke må fordyre fødevarerne, lyder det fra økonomiprofessor og miljøvismand

køer-på-mark-tina

Noget kunne tyde på, at politikerne ikke har researchet ordentligt på effekterne af en CO2-afgift på landbruget.

En sådan afgift må ikke ske på bekostning af arbejdspladser og dyrere forbrugsvarer, har det igen og igen lydt fra klimaminister Dan Jørgensen (S).

Men dén kalkule holder ikke, fastslår økonomiprofessor og miljøvismand Lars Gårn Hansen fra Københavns Universitet.

”Det er klart, at en CO2-afgift på landbruget vil betyde, at oksekød bliver dyrere svarende til CO2-afgiften. Man får indirekte afgiften på kød via CO2-afgiften på landbruget”, siger professoren til Information.

Du kan se Informations artikel HER, mens også AgriWatch beskæftiger sig med sagen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top