Venstre siger ja til CO2-afgift for landbruget, hvis den ikke sender arbejdspladser ud af landet

Det vil heller ikke gøre noget godt for klimaet at lukke den danske fødevareproduktion, understreger partiets ordfører

markfoto-3

”I forhold til en CO2-afgift på landbruget, så vil Venstre gerne have en CO2-afgift”.

Sådan lyder det fra Venstres klimaordfører Marie Bjerre til det nationale nyhedsbureau Ritzau, efter at regeringens beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) offentligt har kritiseret oppositionspartiet for ikke at melde ud, om partiet ønsker en CO2-afgift for landbrugsproduktion.

Marie Bjerre understreger dog samtidig, at partiet ikke for enhver pris ønsker en CO2-afgift på landbruget:

”Vi betinger os, at den indrettes på en måde, så den omstiller landbruget, som landbruget også selv ønsker. For vi vil ikke nikke til en CO2-afgift, der sender arbejdspladser ud af landet og lukker den danske fødevareproduktion. Det vil ikke gøre noget godt for klimaet”, forklarer Venstre-ordføreren.

Du kan læse mere om Venstre-meldingen i artiklerne fra Avisen Danmark, Landbrugsavisen, Maskinbladet og AgriWatch HER, HER, HER og HER.

Meldingen om, at en eventuel CO2-afgift på fødevareproduktion ikke må koste arbejdspladser på landet, flugter fint med befolkningens holdning, hvis man skal tro konklusionen i en ny meningsmåling, som du kan læse om HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om en CO2-afgift på landbruget, kan du bl.a. blive klogere på via BL-formand Peter Kiærs læserbrev herunder.

CO2-afgift vil ødelægge min og mange andre landbrugsbedrifter

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top