”Second opinion” kan ændre vandmiljø-politikken til det bedre

Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør har stor tiltro til, at der fremover bliver set på kvælstofproblematikken med andre øjne

Jørgen Evald taler hos Poul Uhrenholt

Det kører helt efter planen.

Sådan lyder konklusionen fra Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen – som af Landbrugsavisen er blevet bedt om at give sit besyv med omkring den såkaldte second opinion, der skal gennemføres på kvælstofområdet forud for det kommende genbesøg i 2023 eller 2024.

Landbrugsavisen sætter fokus på det lange forløb omkring aftalen om grøn omstilling. Landbrugsaftalen fylder således et år, og her er det den nye måde at anskue kvælstof-problematikken, der ifølge Jørgen Evald Jensen er noget af det vigtigste. Han og kollegerne i Bæredygtigt Landbrug giver i denne tid selv input til myndighedernes arbejde med second opinion:

”Arbejdet er i fuld gang med den”, siger han.

”Det er flyttet over i Finansministeriet, og jeg synes, at de indtil nu har kørt det ordentligt. Det må jeg sige. Det kører fuldstændig efter planen”, tilføjer Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør – som fortæller, at han håber på, at det hele ender med et andet og mere spiseligt resultat end i dag på vandmiljøområdet.

Hvis du abonnerer på avisen, kan du læse mere i Landbrugsavisens netversion af artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.