Også Liberal Alliance vil have CO2-afgift på landbruget

Man kan ikke ligefrem påstå, at partierne i den tidligere VLAK-regering fedter for landmændene i den igangværende folketingsvalgkamp…

christiansborg-i-fuld-figur1000

Der findes masser af landbrugsvenlige folketingskandidater i både Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance. Men det virker mildest talt ikke som om, at ledelserne for de tre borgerlige partier i disse hektiske valgkampsdage fisker efter stemmer hos landmændene og i fødevareerhvervet i øvrigt.

Først meldte både Det Konservative Folkeparti og Venstre ud, at de – ligesom hele rød blok – støtter en CO2-afgift på landbrugsproduktion i Danmark. Venstre dog med en vigtig tilføjelse om, at afgiften skal skrues sammen på en sådan måde, at det ikke må koste én eneste arbejdsplads i erhvervet. Og nu følger Liberal Alliance trop med sin melding:

Kan koste arbejdspladser

”Det er en god idé med en CO2-afgift. Det er efter alt at dømme det bedste redskab til at sørge for, at også fødevareproduktionen bidrager til, at vi når 70-procentsmålsætningen”, siger LA’s klimaordfører Ole Birk Olesen til Altinget.

Han anerkender endog, at en CO2-afgift på landbrugets produktion kan gøre klimabelastende produkter som for eksempel oksekød dyrere, ligesom det kan betyde færre arbejdspladser i nogle dele af landbruget.

Du kan se mere i Altingets dækning HER, mens også Landbrugsavisen og Maskinbladet beskriver den nyeste LA-udmelding i artiklerne HER og HER.

Borgerlige modstandere af CO2-afgift

Andre borgerlige partier som Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne er betydeligt mere kritisk indstillet overfor en CO2-afgift på landbruget – du kan bl.a. høre om sidstnævntes holdning i Landbrugsavisens podcast HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om emnet, fremgår af adskillige læserbreve, bl.a. formand Peter Kiærs indspark til debatten herunder.

CO2-afgift vil ødelægge min og mange andre landbrugsbedrifter

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Også Liberal Alliance vil have CO2-afgift på landbruget”

  1. jeg havde overvejet at stemme på Venstre eller LA, det skal jeg så ikke. Det må blive NB eller DD. Tak for oplysningerne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.