Også DLF advarer nu mod CO2-afgift på landbruget

Man vil med afgiften fjerne en stor del af den danske landbrugsproduktion, mener formanden for frøavlerselskabet

bygmark i august 19 (1)

En CO2-afgift på landbruget – hvor pengene derefter skal føres tilbage til landmændene – er håbløs.

Sådan lyder det i Effektivt Landbrug fra Christian Høegh-Andersen, som er formand for frøavlerselskabet DLF.

På tirsdagens generalforsamling forklarede formanden, at en særskat på landbruget vil føre til dyrere fødevarer produceret i Danmark. Og at det vil forringe den danske konkurrenceevne, da ingen andre europæiske lande har en CO2-afgift på de biologiske processer i fødevareproduktionen.

”Vi vil med afgiften fjerne en stor del af den danske landbrugsproduktion fuldstændigt, som så vil flytte til udlandet, ikke til gavn for klimaet, men kun til gavn for danske politiske navlebeskuere – klimaet kender jo som bekendt ingen grænser”, sagde Christian Høegh-Andersen i sin beretning.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs omtale HER.

Samtidig melder Lars Løkke Rasmussens nye parti Moderaterne ud, at partiet alligevel – trods tidligere meldinger om det modsatte – er tilhænger af en CO2-afgift på landbrugets biologiske processer. Det sker, ligesom i tilfældet med Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance, med bemærkninger om, at afgiften skal skrues sammen på en måde, så den ikke koster danske arbejdspladser. Dén historie kan du se mere om i Danmarks Radios, Altingets og Landbrugsavisens omtaler HER, HER og HER.

Der bør efterhånden næppe være tvivl om, hvad Bæredygtigt Landbrug mener om en CO2-afgift på landbrugsproduktion. En af foreningens udmeldinger om emnet kan du se herunder.

Afgift til afvikling?

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.