Også bankerne advarer nu mod en CO2-afgift på landbruget

Erhvervet vil blive hårdt ramt i form af konkurser og forringet konkurrenceevne, lyder det fra Finans Danmark

tina-mark-og-penge

”Landbruget er generelt set et meget konkurrenceudsat erhverv, så det kan være svært at dække en fordyrende national afgift med højere afsætningspriser. Samtidig er der ikke nogen nemme løsninger til at nedbringe udledningen fra de biologiske processer og dermed nedbringe omkostningen til afgiften. Derfor bliver en bedrift alt andet lige mindre rentabel, og for nogle bedrifter kan nettooverskuddet blive negativt!”

Sådan lyder det fra Peter Jayaswal, som er direktør for realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark, til Landbrugsavisen.

Bankernes organisation advarer således om, at en kommende CO2-afgift på landbrugets biologiske processer vil få alvorlige økonomiske konsekvenser for landbrugserhvervet. En række landbrugsbedrifter vil gå konkurs. Store dele af dansk landbrug vil ikke længere være konkurrencedygtigt. Og allerede samme dag, som en CO2-afgift vedtages, vil det slå negativt igennem i forhold til værdien af danske landbrugsbedrifter.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange kommunikeret om foreningens holdning til en CO2-afgift på landbrugsproduktion. Du kan eksempelvis læse BL-bestyrelsesmedlem Hans Henrik Pørksens læserbrev om emnet i linket herunder.

Der må handling til

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.