Ny film sætter kritisk fokus på rewilding

”Dansk Rewilding Eksperimentet” har på få dage fået adskillige tusind visninger på YouTube

Miljø og Fødevareministeriet

Bæredygtigt Landbrug er langt fra den eneste aktør, som forholder sig kritisk til rewilding og det, som foreningen kalder statslig dyremishandling.

En ny 33 minutter lang film med titlen ”Dansk Rewilding Eksperimentet” skabt af Christine Tholstrup Hermansen fra Roberta Film har på få dage fået adskillige tusind visninger på YouTube.

Filmen giver sig ikke ud for at være objektiv men er tydeligvis et subjektivt partsindlæg i debatten. Medvirkende er bl.a. dyrlægerne Tue Villebro og Lotte Bøgedal, lektor emeritus René Rasmussen, skovfoged og forfatter Esben Møller Madsen, skov- og landskabsingeniør Robert Olesen, biolog Lis Ravnsted-Larsen samt speciallærer Grete Liv Andersen, som alle har engageret sig i sagen.

”Dansk Rewilding Eksperimentet” kritiserer bl.a. dispensationen fra dyrevelfærdsloven og kalder rewilding-idéen for et ”kostbart eventyr med store og uoverskuelige konsekvenser”. Derudover sættes spørgsmålstegn ved, om Danmark – som påstået af Miljø- og Fødevareministeriet – overhovedet har en biodiversitetskrise.

Du kan se videoen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top