Intet andet land i verden har CO2-afgift på landbruget

Skatteministerens svar på DF-politikers spørgsmål afslører dansk enegang på området

høst

Statsminister Mette Frederiksen (S) gentog i tirsdagens åbningstale i Folketinget, at der skal indføres en CO2-afgift på dansk landbrug.

Hvorvidt det er et begavet træk – i en verden præget af fødevare- og energikrise og med fare for dermed blot at flytte landbrugsproduktionen til langt mindre miljø- og klimavenlige nationer – er en diskussion for sig. Det samme er debatten om afgrødernes udledning samt optag af CO2 og dermed klimaregnskabets plusser og minusser.

Der er under alle omstændigheder tale om dansk enegang på området, afslører skatteminister Jeppe Bruus’ svar til Dansk Folkepartis folketingsmedlem René Christensen. Det skriver Landbrugsavisen.

I spørgsmålet beder DF’eren således ministeren redegøre for, hvilke andre lande der har indført afgift på det, der benævnes landbrugets ”ikke-energirelaterede” udledninger.

Skatteministeriet har efterfølgende forsøgt at indhente svar fra omverdenen. Reaktionen fra ikke færre end 15 EU-lande er, at ingen af dem har indført en sådan afgift.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikler HER og HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug synes om en kommende CO2-afgift på fødevareproduktion, kan du bl.a. blive klogere på i læserbrevet herunder.

Hvorfor straffe klimavenligt landbrug?

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.