I det mindste får vi da ros af udlandet for at være bæredygtige

Analyse viser, at internationale beslutningstagere forbinder dansk landbrug med bl.a. bæredygtighed og fødevaresikkerhed

Mark med traktor

Det kniber ofte for politikere og meningsdannere i den hjemlige, offentlige debat at rose dansk landbrug og danske landmænd. Men udenfor landets grænser er man ikke nærig med komplimenterne.

Nu fortæller landbrugspressen, hvordan en ny imageanalyse foretaget af meningsmålingsinstituttet Epinion blandt internationale beslutningstagere fra fødevaresektoren beretter om positive tilkendegivelser vedrørende dansk landbrugs- og fødevareproduktion.

Analysen viser bl.a., at eksportmarkederne forbinder Danmark med gode egenskaber som eksempelvis kvalitet, bæredygtighed og fødevaresikkerhed.

Du kan, hvis du abonnerer på mediet, læse mere i Effektivt Landbrugs omtale HER. Også Landbrugsavisen dækker nyheden i artiklen HER.

Et af Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlemmer, den nordjyske landmand Klaus Aage Bengtson, har tidligere italesat udlandets ros til dansk landbrug. Udenfor Danmark forstår man således, hvordan vi her til lands producerer både velsmagende, sikre samt miljø- og klimavenlige fødevarer, forklarer Klaus Aage Bengtson, hvis læserbrev du kan læse i linket herunder.

Dansk landbrug har enorm betydning

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

3 kommentarer til “I det mindste får vi da ros af udlandet for at være bæredygtige”

 1. Hvordan kan det være miljøvenligt at man har hovedaktien i at 3500 kvadratkilometer havbund er slået ihjel ved årets iltsvind og at der snart hverken er torsk eller fladfisk tilbage i Kattegat og Bælthavet eller Østersøen omkring Danmark? Det er om noget en tragedie.

  1. JØRN CHRISTIANSEN

   Det er noget ensporet betragtning. Prøv og se på udledning fra renseanlæg og overløb fra disse
   Det kommer ikke fra dansk landbrug. Fremgår af diverse artikler på denne hjemmeside

   1. jo Jørn, landbruget har hovedaktien for kvælstoffet som betyder noget i det marine miljø hele 70 % og renseanlæg + overløb ca. 10% og så er der 20 % i naturbidrag som vi ikke kan gøre så meget ved.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.