Hvis Løkke bliver tungen på vægtskålen, får vi en advokatvurdering af minksagen

Kravet gælder, uanset om Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen eller Søren Pape Poulsen bliver statsminister efter et valg, understreger Moderaternes partileder

minkgaard-high-res

Det nuværende venstreorienterede folketingsflertal holder hånden under statsminister Mette Frederiksen, som dermed hidtil har undgået en officiel advokatundersøgelse – og en mulig rigsretssag – i minksagen. Men hvis Moderaterne bliver tungen på vægtskålen efter det kommende folketingsvalg, kommer der under alle omstændigheder en sådan undersøgelse.

”En ny regering er nødt til at støtte at få lavet en advokatvurdering af granskningskommissionens beretning”, som partiets leder Lars Løkke Rasmussen formulerer det overfor Jyllands-Posten.

Ifølge mange af de nyeste meningsmålinger spås den tidligere Venstre-statsminister at have gode chancer for at agere såkaldt kongemager efter et valg. Ingen af blokkene ser således ud til at kunne samle flertal uden Moderaterne. Lars Løkke Rasmussen afviser kategorisk på forhånd at pege på hverken Mette Frederiksen (S), Jakob Ellemann-Jensen (V) eller Søren Pape Poulsen (K) som kommende statsminister. Til gengæld understreger han overfor Jyllands-Posten, at kravet om en advokatvurdering af minksagen gælder, uanset hvilken af de tre statsministerkandidater som i sidste ende vil kunne mønstre et flertal med Moderaternes afgørende mandater.

Partiet Nye Borgerlige har allerede foranstaltet sin egen advokatundersøgelse af sagen, netop fordi det nuværende folketing hidtil kategorisk har afvist at gøre det. Dén vurdering kan du læse mere om i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Advokatvurdering om minksagen: Statsministeren har handlet groft uagtsomt

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.