Fejlene fra minksagen skal forhindres i fremtiden

Nyt demokratiudvalg skal kigge på samspillet mellem politikere og embedsmænd, og det sker især på grund af minkskandalen

christiansborg-i-fuld-figur1000

Et helt erhverv blev udryddet uden lovhjemmel, og noget lignende må aldrig ske igen.

Derfor har et flertal i Folketinget ifølge det nationale nyhedsbureau Ritzau besluttet at nedsætte et demokratiudvalg, der skal kigge på, hvordan samspillet mellem embedsmænd og politikere kan gøres bedre. Udvalget skal således styrke Folketingets kontrol med regeringen og sætte fokus på tilliden til det politiske system.

”Det er en hjørnesten i vores demokrati, at der er tillid til de grundlæggende samfundsinstitutioner. De seneste års debat er et tegn på, at vi har brug for en ny tilstandsrapport for det politiske system”, lyder det fra justitsminister Mattias Tesfaye (S).

Hvad justitsministeren ikke nævner, er at demokratiudvalget blev foreslået af statsminister Mette Frederiksen som en direkte konsekvens af Minkkommissionens konklusioner og ret barske kritik af den socialdemokratiske regering.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER. Altinget dækker også nyheden i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.