Endnu en dyrlæge vender sig mod rewilding

Projektet tilsidesætter dyrevelfærd i jagten på et dyreliv, der ikke er naturligt for heste og køer, lyder det

Miljø og Fødevareministeriet

”Jeg mener, at naturbiologerne og tilhængerne af rewilding delvist har misforstået Darwin”, skriver Lene Kattrup – dyrlæge og tidligere medlem af Det Etiske Råd – i et synspunkt i Kristeligt Dagblad.

Hun mener, at offentlige myndigheders rewilding-idé tilsidesætter dyrevelfærd i jagten på et dyreliv, der ikke er naturligt for heste og køer.

”Det vil slet ikke gå så hurtigt at forvilde dyr naturligt, som de antager. Og desuden vil rigtig mange dyr skulle lide på vejen til målet. Ikke helt få tilhængere af projektet synes, at målet helliger midlet. Og nogle af dem mener ikke, at en hest eller et kreatur, der sulter og går ude om vinteren i underernæret tilstand, lider”, lyder det fra Lene Kattrup.

Du kan se hele synspunktet, der flugter fint med den igangværende debat om regeringens foreslåede naturnationalparker, via linket HER.

Der gælder åbenlyst forskellige regler for dyrevelfærd, alt efter om dyreholdet finder sted i privat eller offentligt regi, og derfor interesserer diskussionen også landbrugserhvervet. Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om det, foreningen kalder statslig dyremishandling, kan du blive klogere på i teksten herunder.

BL: Statslig dyremishandling skal stoppe straks

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.